Huvudlärare: Gabriela

Bakgrund: Jag kom till Sverige 1977. Med i bagaget hade jag en dansutbildning från Bukarest, Rumänien, med fyra års erfarenhet som dansös. Under den tiden dansade jag i Bukarest, turnerade i Aten, Budapest och i flera städer i Italien. Därefter valde jag att utbilda mig till gymnastiklärare med dansinriktning och rytmisk gymnastik. Efter avslutad utbildning fick jag jobb på en berömd gymnastikskola som fortfarande utbildar många prisbelönta gymnaster.

I Sverige har jag jobbat som gymnastiklärare, balett och danslärare på olika privata dansskolor. Dansen har alltid haft en central roll i mitt liv eftersom den förenar de finaste konstformerna: rörelse, musik, form och färg. Dansen har en viktig social roll, den förenar människor över alla gränser oavsett språk, hudfärg eller religion.
Jag valde att jobba med mindre barn för att mina pedagogiska kunskaper skall bättre komma till användning och för att bättre kunna påverka de.

Maria Polner
Som 6 åring började jag på rytmisk sportgymnastik och sedan, som 13 årig, valdes jag in i Ungerska Rytmiska Sportgymnastiklandslaget. Jag har varit med i många internationella turneringar, med fina resultat. Jag fick en grundlig utbildning i balett under denna tid. Efter avslutad gymnastikkarriär fortsatte jag med dagliga balettlektioner. År 2010 blev jag antagen till en treårig utbildning till koreograf och danslärare, vid Hungarian Dance Academy. Där har jag även studerat jazz, modern och nutida dans teknik. Sommaren 2011 fick jag äran att var med på Alicia Alonso Balettstiftelsens sommaruniversitet där jag lärde mig mycket under Loipe Araujo och Martha Bosch ledarskap. Jag vann ett halvårs stipendium till "Statens Scenekunstskole" i Köpenhamn, och halvårs stipendium till "Dans och Cirkushögskolan" i Stockholm, för utbildning i danspedagogik. Vid sidan av mina breda studier, undervisade jag i balett på Allaktivitetens Hus i Budapest i fyra år. Där har jag upplevt det ansvar och skönheten dansläraryrket förknippas med.

KonstantinaKonstantina Buni
Konstantina Buni började dansa jazz och balett i Norrköping där hon växte upp. Vid sidan av jazzen och baletten närde hon folkdansnerverna med danser från balkanländerna. Hon startade dansgruppen Hajde som turnerade i Östergötland. Senare fick hon upp intresset för orientalisk dans. Hennes Egyptiska danslärare Fadia Wallin hade ett stort förråd av filmer, musik och kläder som hon gladeligen lånade ut. Tina blev inspirerad och tränade intensivt. Väl i Stockholm fortsatte hon med flamenco och orientalisk dans och fastnade för den sista. Tack vare en rad av professionella lärare blev Tina en välrenommerad artist och pedagog inom orientalisk dans. Hon startade dansgruppen Raks el Hawanem som är en av de mest framgångsrika dansgrupperna i Sverige inom orientalisk dans.

MartinMartin Lagos Kuusk
Jag har avslutat två yrkes utbildningar, Kungliga svenska balettskolan i Stockholm och Bolshoi Ballet Academy i Moskva, Ryssland samt avslutat danslärarutbildning på Dans och Cirkushögskolan (DOCH). Jag har de senaste tio åren dansat professionellt på Estniska national operan i Tallinn, Estland där jag dansat i både klassiska och moderna dansföreställningar. Medverkat i föreställningarna: Svansjön, Sylfiden, Nötknäpparen, En Midsommarnatts dröm, Brudköpet på Kungliga Operan i Stockholm.
Medverkat i skolföreställningarna: Nötknäpparen, Prokofjevs första symfoni och i Galaföreställningar på Bolshoi Teatern i Moskva.
Turnerat med Bolshoi-akademin i Grekland och i Kina.