Dansglädje för Alla Åldrar: Gabrielas Balett & Dansskola Vårprogram 2024!

Dansskola Vårprogram 2024

I denna artikel:

Välkomna till en värld där varje rörelse är en ton i glädjens symfoni och där ålder är inget hinder för att dansa med hjärtat. Vi, tillsammans som en gemenskap på Gabrielas Balett & Dansskola, har förmånen att ta er med på en resa genom vår dansskola vårprogram 2024.

För oss på Gabrielas är dans inte bara en konstform – det är ett sätt att leva, uttrycka och växa oavsett var du befinner dig i livet. Vår vårsäsong är fylld med en mångfald av kurser, skräddarsydda för att omfamna dansälskare i alla åldrar. Från de första stapplande stegen av barnbaletten till den tidlösa skönheten i klassisk balett för alla generationer, sträcker sig vår repertoar över hela det konstnärliga spektrat.

I denna bloggpost kommer vi tillsammans utforska höjdpunkterna i vår vårtermin. Vi ska kasta ljus över de olika kurserna och låta er känna pulsen av den konstant föränderliga och inspirerande världen av balett och dans. Så, låt oss stiga in i studion, låta musiken guida oss och uppleva den unika dansglädje som bara finns här på Gabrielas Balett & Dansskola.

Är du redo att låta ditt hjärta dansa och din själ uttrycka sig? Följ med oss när vi utforskar skönheten och den gränslösa glädjen som dansen ger, oavsett vilken ålder du har. Välkommen till vår värld av dansglädje!

Dansskola Vårprogram 2024

Barnbalett (3-4 år)

Inträde i dansens underbara värld börjar tidigt på Gabrielas Balett & Dansskola med vår Barnbalettkurs för de små stjärnorna i åldern 3-4 år. Här, i en främjande och stimulerande miljö, uppmuntrar vi varje barn att utforska och uttrycka sig genom dans.

Mål för Kursen:

Utveckla Rörelseglädje och Kreativitet

Barnbaletten är utformad för att skapa en grund för livslång kärlek till rörelse. Genom lekfulla övningar och fantasifulla aktiviteter uppmuntras barnen att känna glädjen i att röra sig och utveckla en positiv inställning till dans.

Lekfull Inlärning av Motorik och Rytm

Kursen fokuserar på att stärka barnens motorik och rytmiska förmåga genom en kombination av roliga övningar och enkel rytmik. Varje lektion är utformad för att stödja barnens naturliga utveckling samtidigt som de lär sig grunderna i balett.

Användning av Balettmusik och Barnmusik

Musiken är en nyckelkomponent i vår Barnbalettkurs. Genom att introducera balettmusik och känd barnmusik skapar vi en inspirerande och engagerande atmosfär som stimulerar barnens kreativitet och självuttryck.

Upptäck kursens datum och tid samt klädselinformation för ditt barn. Klädsel: Ljusrosa dräkt och kjol (beställs från Decathlon). Vi ser fram emot att välkomna era små dansare till denna spännande resa där varje steg är en möjlighet att växa, skapa och upptäcka glädjen i dansen. För mer information, besök vår kurskalender

Dansskola Vårprogram 2024

Balett (4-7 år)

Vår Balettkurs för barn i åldrarna 4-7 år är nästa steg på den spännande resan in i dansens värld på Gabrielas Balett & Dansskola. Här får barnen bygga vidare på sin kärlek till rörelse och kreativitet genom en rolig och inspirerande balettkurs skapad särskilt för deras åldersgrupp.

Mål för Kursen:

Fortsätt Utveckla Rörelseglädje och Kreativitet

I Balettkursen för barn i åldern 4-7 år står glädjen i rörelse och skapandet i centrum. Vi moedlar varje lektion för att fortsätta odla barnens entusiasm för dans samtidigt som de utvecklar sin kreativa förmåga.

Lekfull Motorik- och Rytmträning

Genom lekfulla övningar fokuserar kursen på att stärka barnens motorik och rytmiska förmåga. Varje övning är utformad för att vara rolig och engagerande samtidigt som den stödjer barnens fysiska utveckling.

Användning av Balettmusik och Barnmusik

Musiken är en central del av vår Balettkurs. Genom att introducera både balettmusik och välkända barnmelodier skapar vi en stimulerande miljö där barnen kan utforska och förstå sambandet mellan musik och rörelse.

Klädsel Vi rekommenderar ljusrosa dräkt och kjol, vilket kan beställas från Decathlon. Att bära enhetlig klädsel skapar en känsla av gemenskap och enhet i gruppen. För att beställa eller få mer information om klädseln, vänligen besök decathlon online butik.

Vi ser fram emot att välkomna era små dansare till denna fortsatta dansresa där varje steg är en möjlighet att växa och fördjupa förståelsen för den vackra konsten av balett. För kurstider och ytterligare information, besök vår kurskalender.

Dansskola Vårprogram 2024

Klassisk Balett (Från 7 år till 100 år)

Vår Klassiska Balettkurs välkomnar dansentusiaster i åldrarna 7 år och uppåt, skapad för att omfamna en bred spektrum av åldrar och färdigheter. På Gabrielas Balett & Dansskola strävar vi efter att skapa en inkluderande miljö där alla kan njuta av skönheten i klassisk balett.

Mål för Kursen:

Grundläggande Principer i Klassisk Balett

Kursen introducerar deltagarna till de grundläggande principerna i klassisk balett, med fokus på att bygga en stark grund för teknik och konstnärlig uttrycksförmåga. Oavsett om du är nybörjare eller har erfarenhet, är detta en plats där du kan fördjupa din förståelse för balettens skönhet.

Inlärning av Balettens Vokabulär och Grundpositioner

Deltagarna kommer att utforska balettens vokabulär och lära sig de grundläggande positionerna som utgör stommen i klassisk balett. Detta ger en solid grund för vidareutveckling och förfining av dansfärdigheter.

Träning av Kroppsplacering, Styrka, Balans och Musikalitet

Under kursen kommer vi att fokusera på att förbättra kroppsplacering, bygga styrka och balans samt utveckla musikaliteten i varje rörelse. Deltagarna får en holistisk träning som främjar både fysisk styrka och konstnärlig uttrycksförmåga.

Klädsel: Vi rekommenderar enhetsdräkt för klassisk balett. Närmare information om klädsel och andra praktiska detaljer kommer att tillhandahållas av läraren vid det första tillfället. En enhetlig klädsel hjälper till att skapa en känsla av gemenskap och enhet i gruppen.

Vi ser fram emot att välkomna deltagare i alla åldrar till denna mångfaldiga och givande klassiska balettkurs. För kursdatum och ytterligare information, besök vår kurskalender

Dansskola Vårprogram 2024

Senior Balett (Från 50 år till 100 år)

Vår Senior Balettkurs på Gabrielas Balett & Dansskola välkomnar alla som önskar omfamna den tidlösa skönheten i klassisk balett, oavsett ålder. Det är aldrig för sent att börja dansa och uppleva de fysiska och konstnärliga fördelarna som baletten kan erbjuda.

Mål för Kursen:

Klassisk Balett för Alla Åldrar

Denna kurs är skapad för att ge deltagare från 50 år och uppåt en möjlighet att utforska och njuta av klassisk balett. Oavsett tidigare erfarenhet, är detta en plats där du kan utveckla och fördjupa ditt engagemang för balettens konst.

Utveckla Styrka, Smidighet och Lära Dig Balettens Rörelsevokabulär

Genom skräddarsydda övningar och tekniker kommer kursen att fokusera på att utveckla styrka och smidighet, samtidigt som deltagarna lär sig balettens unika rörelsevokabulär. Varje lektion anpassas för att passa deltagarnas individuella nivå och behov.

Upptäck Konstnärlig Dans som en Väg till Piggare Hjärna och Kreativ Livsstil

Baletten är inte bara en fysisk träning utan också en konstform som kan berika själen och hjälpa till att upprätthålla en pigg och kreativ livsstil. Denna kurs ger deltagarna möjlighet att upptäcka skönheten i konstnärlig dans och dess positiva påverkan på mentalt välbefinnande.

Vi ser fram emot att välkomna alla åldrar till denna inspirerande Senior Balettkurs. För kursdatum och ytterligare information, besök vår kurskalender. Det är aldrig för sent att omfamna dansen och skapa ett liv i rörelse och konstnärlig uttrycksförmåga.

Dansskola Vårprogram 2024

Orientalisk Dans

Utforska skönheten och traditionen i Orientalisk Dans på Gabrielas Balett & Dansskola, en konstform med rötter som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Vår Orientaliska Danskurs är utformad för att välkomna dansare i alla åldrar och nivåer till denna graciösa och feminina dansteknik.

Mål för Kursen:

En Konstform med Rötter Långt Tillbaka i Tiden

Orientalisk Dans, även känd som bukettans eller magdans, är en konstform som har sitt ursprung i olika kulturer och tider. Kursen ger deltagarna en möjlighet att fördjupa sig i dess rika historia och traditioner.

Feminin, Graciös och Perfekt som Motion

Kännetecknad av mjuka och flytande rörelser, fokuserar kursen på att utveckla den feminina och graciösa sidan av dansen. Samtidigt erbjuder den en effektiv och rolig motionsform, särskilt rekommenderad för dem med stillasittande jobb.

Rekommenderas för Dem med Stillasittande Jobb

Orientalisk Dans är en utmärkt aktivitet för att lätta upp stelhet från stillasittande arbete. Kursen hjälper till att förbättra hållning, smidighet och ger en välbehövlig paus från vardagens monotoni.

Klädsel: Vi rekommenderar att bära mjuka och bekväma plagg för att underlätta rörelse och uttryck. Deltagarna uppmanas att klä sig på ett sätt som gör dem bekväma och låter dem fritt utforska rörelserna i Orientalisk Dans.

Vi ser fram emot att välkomna alla dansare till denna fascinerande Orientaliska Danskurs. För kursdatum och ytterligare information, besök vår kurskalender. Ta steget in i en värld av graciösa rörelser och kulturell rikedom.

Dansskola Vårprogram 2024

Jazz Contemporary (13 år+)

Upptäck pulsen och energin i Jazz Contemporary på Gabrielas Balett & Dansskola, en dansstil som är både fartfylld och energikrävande. Vår Jazz Contemporary-kurs är skapad för dansare i åldrarna 13 år och uppåt och är en ständigt utvecklande dansstil som påverkas av modern balett, funk, hiphop och mycket mer.

Mål för Kursen:

Fartfylld och Energikrävande Dansstil

Jazz Contemporary är känd för sin livliga och snabba karaktär. Kursen syftar till att låta deltagarna utforska och omfamna den energi och intensitet som är karakteristisk för denna dansstil.

Utveckla Smidighet, Koordination och Kondition

Genom dynamiska rörelser och tekniker kommer kursen att fokusera på att utveckla deltagarnas smidighet, koordination och kondition. Varje lektion är utformad för att vara en rolig utmaning samtidigt som den främjar individuell tillväxt.

Påverkas av Modern Balett, Funk, Hiphop m.m.

Jazz Contemporary är en mångsidig dansstil som låter sig påverkas av olika moderna dansstilar. Deltagarna kommer att få utforska en fusion av rörelser från modern balett, funk, hiphop och mer, vilket skapar en unik och eklektisk upplevelse.

Klädsel: Närmare information om klädsel och andra praktiska detaljer kommer att tillhandahållas av läraren vid det första tillfället. Vi rekommenderar att bära kläder som gör det möjligt att röra sig fritt och bekvämt under lektionen.

Vi ser fram emot att välkomna alla dansare till denna energifyllda och variationsrika Jazz Contemporary-kurs. För kursdatum och ytterligare information, besök vår kurskalender. Ge dig själv möjligheten att utveckla din dansstil och kreativitet i denna spännande kurs!

Dansskola Vårprogram 2024

Dansmix (6-8 år)

Vår Dansmix-kurs på Gabrielas Balett & Dansskola är skapad för de små dansarna i åldrarna 6-8 år som älskar att utforska olika stilar och vill ha det bästa av allt. Kursen fokuserar på att hitta glädjen i dansen genom en spännande kombination av jazz, showdans, balett och hiphop.

Mål för Kursen:

Passar De Som Älskar Olika Stilar

Dansmix är perfekt för unga dansare som vill utforska och omfamna olika dansstilar. Kursen skapar en mångsidig plattform där deltagarna kan upptäcka sin egen unika danspersonlighet.

Fokus på Att Hitta Dansglädjen

Med en lekfull och inspirerande atmosfär är kursen designad för att hjälpa varje barn att hitta glädjen i att dansa. Vi tror på att skapa positiva och minnesvärda upplevelser som kommer att inspirera en livslång kärlek till dansen.

Koreografi med Inslag av Jazz, Showdans, Balett, Hiphop

Kursen kommer att bygga upp koreografier som smälter samman olika stilar, inklusive jazz, showdans, balett och hiphop. Detta ger deltagarna en bred förståelse för dans och öppnar upp möjligheter att utforska olika tekniker och uttryck.

Klädsel: Närmare information om klädsel och andra praktiska detaljer kommer att tillhandahållas av läraren vid det första tillfället. Vi rekommenderar att barnen bär kläder som gör dem bekväma och möjliggör fri rörelse under lektionen.

Vi ser fram emot att välkomna alla små dansare till vår Dansmix-kurs, där varje lektion är en äventyrlig resa in i dansens mångfald. För kursdatum och ytterligare information, besök vår kurskalender. Ge ditt barn möjligheten att upptäcka dansens fantastiska värld!

Upptäck Glädjen vid Dansskola Vårprogram 2024

Vi ser verkligen fram emot att välkomna dig till Gabriela’s Balett & Dansskola, där vi tror på att varje steg på dansgolvet är en möjlighet att skapa minnesvärda och glädjefyllda ögonblick. Genom vårt mångsidiga utbud av kurser strävar vi efter att skapa en inspirerande och inkluderande miljö där dansare i alla åldrar och nivåer kan trivas och växa.

Denna dansresa är inte bara en upplevelse av teknik och rörelser; det är en resa som låter dig upptäcka din inre konstnärlighet, bygga självförtroende och forma hälsosamma vanor. Oavsett om du är en nybörjare som vill utforska dansens värld eller en erfaren dansare som söker nya utmaningar, så har vi en plats för dig här.

För att säkra din plats på vår dansskola och börja din resa mot glädje, konst och rörelse, registrera dig nu! Vi är redo att guida dig genom varje steg och dela vår passion för dans med dig. För eventuella frågor eller för att påbörja registreringsprocessen, tveka inte att kontakta oss. Du kan även chatta med oss direkt för att få mer information och klargöra eventuella funderingar.

Låt oss tillsammans skapa fantastiska stunder på dansgolvet och låta dansen bli en viktig del av ditt liv! Välkommen till Gabriela’s Balett & Dansskola, där varje dansare är en del av vår stora dansfamilj.

Dela inlägget:

Relaterade artiklar

Så Hjälper Barnbaletten Ditt Barns
Uncategorized

Anmäl dig nu till HT 2024

Anmälan till Hösterminen 2024 är nu öppen. Den nya terminen börjar Fredag den 30 augusti. Glöm inte bort att återanmäla er/era barn

Läs mer »
Aktuellt

Vårföreställning VT2024

Den 19 maj är det dags för årets Vårföreställning. Varmt välkomna till årets höjdpunkt dansföreställning Midsommarnattsdröm. Plats: Spånga Folkan Adress:

Läs mer »
Steg för steg med oss: Anmäl dig till Gabriela's Balett & Dansskolas Nyhetsbrev!