Stockholm bästa danskurser, Gabrielas Balett & Dansskola har det du behöver!

Stockholm bästa danskurser

I denna artikel:

Stockholm bästa danskurser på Gabrielas Balett & Dansskola i Vällingby

Välkommen till Gabrielas Balett & Dansskola, den plats där drömmar om dans blir verklighet. Vi är med stolthet en del av Stockholms dansgemenskap och erbjuder en spännande värld av rörelse och kreativitet i hjärtat av Vällingby. Vi är kända för att erbjuda några av de bästa danskurserna i hela Stockholm.

Varför dans är en fantastisk aktivitet för alla åldrar

Dans är en unik konstform som överskrider åldrar och gränser. Oavsett om du är ung eller gammal finns det alltid en plats för dig i dansens värld. Det är en aktivitet som förenar kropp och själ, främjar fysisk hälsa och ger en utlopp för kreativitet som är svår att hitta någon annanstans.

För de yngre erbjuder dans en rolig och interaktiv väg att utforska rörelse, rytm och självförtroende. För vuxna och seniorer kan det vara en fantastisk form av motion och ett sätt att skapa nya vänskapsband med likasinnade.

Oavsett om du har tidigare danserfarenhet eller om du är nybörjare, är dans en aktivitet som alla kan njuta av och dra nytta av.

Stockholm bästa danskurser

Vårt breda utbud av danskurser för alla nivåer och åldrar

På Gabrielas Balett & Dansskola strävar vi efter att göra dans tillgänglig för alla. Vi har utformat vårt kursutbud för att passa olika åldrar, nivåer och intressen. Oavsett om du drömmer om att bli en prima ballerina, utforska moderna dansstilar eller bara ha kul på dansgolvet, har vi något för dig.

Här är en snabb överblick över några av våra kursalternativ:

 • Barnbalett (3-4 år) och (4-6 år): Ge ditt barn en fantastisk start i dansens värld med våra lekfulla barnbalettkurser.
 • Klassisk balett (Från 7 år till vuxna): Utforska den tidlösa skönheten i klassisk balett och utveckla din teknik och grace.
 • Senior balett (50 till 100 år): Upplev dansens glädje och hälsofördelar i en välkomnande miljö för seniorer.
 • Dansmix (4 till 10 år): Låt ditt barn utforska olika dansstilar och utveckla sin kreativitet.
 • Jazz Contemporary (13+ år): Dansa till moderna rytmer och uttryck dig själv i jazz och contemporary-stilar.
 • Orientalisk dans – Ungdomar och vuxna: Upptäck den mystiska världen av orientalisk dans och låt dig förföras av dess skönhet och kraft.

 

Våra lärare är passionerade och erfarna och arbetar tätt med eleverna för att säkerställa en givande dansupplevelse.

Oavsett vilken kurs du väljer, kommer du att upptäcka glädjen i dans och gemenskapen som kommer med den. Vi ser fram emot att hjälpa dig att upptäcka ditt dansande jag hos oss på Gabrielas Balett & Dansskola.

Barnbalett (3-4 år) och (4-6 år)

Våra barnbalettkurser är en perfekt ingång för de allra yngsta dansentusiasterna. Här får barnen chansen att upptäcka dansens magi i en rolig och kreativ miljö.

 • Barnens första steg på dansgolvet: I våra klasser för 3-4 år och 4-6 år fokuserar vi på att skapa en positiv och trygg upplevelse för barnen. Det handlar inte bara om att lära sig steg, utan även om att uttrycka sig och ha kul medan man dansar.

Hur balett kan främja barns fysiska och kreativa utveckling

Balett är en konstform som inte bara främjar fysisk styrka och smidighet, utan också stimulerar barns kreativitet och självförtroende.

 • Stärkande av kropp och själ: Genom baletten får barnen möjlighet att förbättra sin balans, koordination och kroppshållning. Dessa färdigheter är grundläggande för deras övergripande utveckling.
 • Kreativitet och självuttryck: Balett ger utrymme för barnens fantasi att blomstra. Det uppmuntrar dem att uttrycka sina känslor och tankar genom rörelse och musik.

Erfarenheter från tidigare elever och deras föräldrar

Vi är stolta över de positiva erfarenheter som både barn och föräldrar har haft med våra barnbalettkurser.

 • Föräldrar som berättar: Många föräldrar har delat med sig av hur deras barn har blomstrat genom baletten. De har sett ökad självförtroende och ett glädjefyllt intresse för dans.
 • Elevernas entusiasm: Barnen älskar att komma till våra lektioner. De lär sig inte bara dans, utan även värdefulla livsfärdigheter som disciplin och samarbete.

Schema och priser för barnbalettkurser

För att göra det så enkelt som möjligt för dig som förälder har vi utformat våra kurser med hänsyn till ditt barns tid och din plånbok.

 • Flexibla scheman: Våra lektionstider är anpassade för att passa ditt barns dagliga rutin. Vi strävar efter att göra det bekvämt för er att delta.
 • Priser som passar: Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser som gör dansen tillgänglig för alla familjer. Vi tror på värdet av att erbjuda kvalitetsundervisning till rimliga kostnader.

Så om du har en ung dansare som längtar efter att utforska balettens värld, tveka inte att ta med dem till våra inspirerande barnbalettkurser. Vi ser fram emot att se deras leenden och glädje på dansgolvet!

Stockholm bästa danskurser

Klassisk balett (Från 7 år till vuxna)

Vad som gör klassisk balett så unikt och tidlöst

Klassisk balett har varit en hjärtslagen favorit inom dansvärlden i århundraden, och det finns goda skäl till varför den fortsätter att fascinera och inspirera.

 • Ett tidlöst uttryck: Klassisk balett är en tidlös konstform som har behållit sin skönhet och betydelse genom åren. Dess eleganta rörelser och emotionella kraft fortsätter att beröra människor i alla åldrar.
 • Teknisk precision: Balettens tekniska krav utmanar dansare att uppnå perfektion i varje rörelse. Det är den ultimata föreningen av styrka, smidighet och kontroll.

Nivåer och grupper för barn, tonåringar och vuxna

Vi tror på att erbjuda klassisk balett för alla åldrar och nivåer. Oavsett om du är ett barn som drömmer om att bli en ballerina, en tonåring som vill utveckla sina färdigheter eller en vuxen som vill återuppta din passion för dans, har vi en plats för dig.

 • Barnbalett: Våra barnklasser introducerar unga dansare till de grundläggande principerna i klassisk balett. Vi skapar en lekfull och positiv atmosfär som främjar deras utveckling.
 • Tonårs- och vuxengrupper: För tonåringar och vuxna erbjuder vi anpassade grupper som utmanar och utvecklar dina färdigheter. Oavsett om du är nybörjare eller har tidigare erfarenhet, har vi en plats för dig att trivas och växa.

Våra kompetenta balettlärare och deras bakgrund

Våra balettlärare är hjärtat i vår skola och ansvariga för att forma våra elevers dansresor. De är kvalificerade, passionerade och har en imponerande bakgrund inom klassisk balett.

 • Professionell erfarenhet: Våra lärare har dansat på några av världens mest prestigefyllda scener och har en djup förståelse för balettens konst.
 • Engagerade pedagoger: Utöver deras erfarenhet som dansare är våra lärare engagerade pedagoger som brinner för att dela sin kunskap med våra elever.

Elevers framsteg och möjligheter inom klassisk balett

Vi är stolta över att se våra elever utvecklas och blomstra inom klassisk balett. Det är en resa som erbjuder många möjligheter och möjlighet att följa sina drömmar.

 • Framsteg och prestationer: Vi firar våra elevers framsteg, oavsett om de dansar för nöjes skull eller strävar efter att bli professionella dansare.
 • Möjligheter att uppträda: Våra elever har chansen att uppträda i föreställningar och dela sin passion med en publik.

Klassisk balett är en resa fylld av skönhet, teknik och kreativitet. Oavsett ditt ålder eller tidigare erfarenhet ser vi fram emot att välkomna dig till våra klasser och dela glädjen i att dansa klassisk balett på Gabrielas Balett & Dansskola.

Stockholm bästa danskurser

Senior balett (50 till 100 år)

Dansens hälsofördelar för seniorer

Dans är en kraftfull källa till hälsa och välbefinnande för människor i alla åldrar, inklusive seniorer. Det är mer än bara rörelse; det är en terapeutisk och rolig aktivitet.

 • Fysisk hälsa: Dans främjar styrka, smidighet och balans, vilket kan minska risken för fallskador och förbättra muskel- och ledhälsa.
 • Mental välmående: Dansen aktiverar hjärnan och främjar minnesfunktion. Det är ett sätt att utmana dig själv och hålla sinnet skarpt.
 • Emotionellt välbefinnande: Att dansa är en källa till glädje och självuttryck. Det kan minska stress, ångest och depression.

Varför det aldrig är för sent att börja dansa

Många tror att dans är något som bara unga människor kan ägna sig åt, men det är en myt. Det är aldrig för sent att börja dansa och njuta av alla dess fördelar.

 • En ny början: Senior balett är ett sätt att utforska en ny passion eller återuppta en gammal. Det är aldrig för sent att följa dina drömmar.
 • Säker miljö: Våra senior balettklasser är utformade med hänsyn till dina behov. Vi fokuserar på skonsamma rörelser och främjar säker danspraxis.

Skratt, gemenskap och motion i senior balett

Senior balett handlar inte bara om dansrörelser, det handlar om att skapa minnen och gemenskap med andra som delar din passion.

 • Skratt och glädje: Dansen fyller rummet med skratt och glädje. Det är en möjlighet att släppa loss och vara dig själv.
 • Gemenskap: Våra senior dansare bildar en nära gemenskap som stöttar och inspirerar varandra. Det är en plats där nya vänskap blomstrar.
 • Motion för kropp och själ: Varje danssteg är en möjlighet att röra på kroppen och frigöra endorfiner. Det är en naturlig väg till att må bättre och ha roligt.

Erfarenheter från våra äldre dansare

Vi är stolta över våra senior dansares framgångar och deras berättelser inspirerar oss dagligen.

 • Självförtroende och vitalitet: Många av våra äldre dansare har berättat om ökat självförtroende och vitalitet sedan de började dansa. Det är en positiv förändring som påverkar hela deras liv.
 • Föreställningar och uppträdanden: Våra seniorer har också chansen att uppträda och visa upp sina färdigheter inför publik, något som ger en extra dimension till deras dansresor.
 • En resa fylld av glädje: Dansen har gett våra seniorer en meningsfull och glädjefylld resa som är bevis på att ålder aldrig behöver vara ett hinder för att följa sina drömmar.

Senior balett är en möjlighet att omfamna dansens glädje och fördelar, oavsett din ålder. Vi ser fram emot att välkomna dig till våra inspirerande klasser hos Gabrielas Balett & Dansskola.

Stockholm bästa danskurser

Dansmix (4 till 10 år)

En rolig och mångsidig introduktion till dansens värld

Dansmix är vår stolta inbjudan till de allra yngsta dansarna att utforska och njuta av världen av dans. Det är en plats där barn i åldern 4 till 10 år kan släppa loss sin kreativitet och lekfullt utforska olika dansstilar.

 • En äventyrlig resa: Vår Dansmix-kurs är en äventyrlig resa som tar barnen med på en resa genom olika dansgenrer, inklusive balett, jazz och modern dans.
 • Uttryck och lek: Dansmix handlar inte bara om teknik, det handlar om att låta barnens fantasi och personlighet lysa igenom i deras rörelser.

Hur dansmix kan utveckla koordination och kreativitet hos barn

Dansmix är mer än bara danslektioner – det är en kreativ utlopp för barn där de kan utveckla viktiga färdigheter som kommer att gynna dem i livet.

 • Koordinationsförbättring: Genom att öva olika dansrörelser och stilar utvecklar barn sin koordination och balans.
 • Kreativt tänkande: Dansmix uppmuntrar barn att tänka utanför boxen och hitta sina egna sätt att uttrycka sig.

Berättelser om dansmixelever som har utmärkt sig

Vi är otroligt stolta över våra Dansmix-elever och deras framsteg. Många har utmärkt sig och inspirerat oss med sin passion för dans.

 • Liten dansare, stor stjärna: Vi har sett barn som har börjat som osäkra dansare och sedan blomstrat till självsäkra artister som står på scenen med strålande leenden.
 • Vänskap och glädje: Dansmix-klassen är en plats där vänskap blomstrar. Många barn har bildat nära band med sina klasskamrater och delar glädjen av att dansa tillsammans.

Schema och priser för dansmixkurser

Vi har utformat våra Dansmix-kurser för att vara tillgängliga och prisvärda för alla föräldrar.

 • Flexibla scheman: Våra lektionstider är anpassade för att passa in i ditt barns dagliga rutin.
 • Priser som passar: Vi strävar efter att erbjuda prisvärda kurser så att så många barn som möjligt kan uppleva glädjen av dans.

Dansmix är en fantastisk möjlighet för barn att utforska dansens mångfald och utveckla värdefulla färdigheter samtidigt som de har roligt. Vi ser fram emot att välkomna ditt barn till våra inspirerande Dansmix-klasser hos Gabrielas Balett & Dansskola.

Jazz Contemporary (13+ år)

Det moderna uttrycket av dans genom jazz och contemporary

Jazz Contemporary är en spännande fusion av moderna dansstilar som låter dansare utforska och uttrycka sig på ett helt unikt sätt.

 • Dansens mångsidighet: Jazz Contemporary kombinerar rytmisk jazz med uttrycksfull modern dans. Det är en form av självuttryck som låter dansarna utforska olika känslor och stilar.
 • Kreativ frihet: Vår Jazz Contemporary-kurs uppmuntrar till kreativ frihet. Det är en plats där dansare kan utveckla sitt eget uttryckssätt och hitta sin röst inom dansen.

Vilka färdigheter och känslor som jazz contemporary kan förmedla

Jazz Contemporary går bortom de tekniska aspekterna av dans och ger dansare möjlighet att utforska sina känslor och uttrycka sig på djupet.

 • Uttrycksfullhet: Dansen ger en plattform för att utforska känslor och uttrycka dem genom rörelse. Det är en känslomässig resa som berör både dansaren och publiken.
 • Teknisk utmaning: Jazz Contemporary kräver precision och teknik. Dansarna utvecklar sina färdigheter och blir starkare och smidigare.

Framträdanden och uppträdanden för våra äldre elever

Att uppträda är en viktig del av dansupplevelsen, och vi ger våra äldre elever möjlighet att glänsa på scenen.

 • Scenisk erfarenhet: Våra Jazz Contemporary elever har chansen att uppträda i olika föreställningar och evenemang. Det är en möjlighet att visa upp sina färdigheter och utveckla självförtroende.
 • Gemenskap och stöd: Uppträdandena skapar en stark känsla av gemenskap bland våra elever. De stöttar varandra och delar glädjen av att stå på scenen.

azz contemporary-kursernas detaljerade information

Våra Jazz Contemporary-kurser erbjuder en omfattande och berikande dansupplevelse för eleverna. Här är några detaljer om vad du kan förvänta dig:

 • Kursnivåer: Vi erbjuder Jazz Contemporary-kurser för tonåringar och vuxna på olika nivåer, från nybörjare till avancerad.
 • Schema och tider: Våra lektionstider är anpassade för att passa dina behov och livsstil.
 • Priser: Vi strävar efter att erbjuda prisvärda kurser för att göra Jazz Contemporary tillgängligt för alla.

Jazz Contemporary är en dansstil som låter dig utforska moderna känslor och rörelser. Oavsett om du är nybörjare eller har tidigare erfarenhet ser vi fram emot att välkomna dig till våra inspirerande Jazz Contemporary-klasser hos Gabrielas Balett & Dansskola.

Stockholm bästa danskurser

Orientalisk dans – Ungdomar och vuxna

Utforska den exotiska världen av orientalisk dans

Orientalisk dans, även känd som magdans, är en konstform som för oss in i en exotisk och förtrollande värld. Det är en dansstil som fängslar och inspirerar.

 • En förtrollande kultur: Orientalisk dans är inte bara en dansstil, det är ett sätt att utforska den rika kulturen i Mellanöstern och dess historia.
 • Uttryck och kreativitet: Denna dans ger utrymme för individuell uttrycksfullhet. Det är som att måla med rörelser.

Vad som gör orientalisk dans så fascinerande och kraftfull

Orientalisk dans är mer än bara rörelser. Det är en kraftfull konstform som påverkar både kropp och själ.

 • Styrka och smidighet: Dansen utvecklar styrka och smidighet, samtidigt som den främjar en hälsosam kroppsmedvetenhet.
 • Självförtroende och självkärlek: Orientalisk dans är en källa till självförtroende och självkärlek. Den hjälper dansare att känna sig självsäkra och starka.

Kurser för ungdomar och vuxna, från nybörjare till avancerade

Vi välkomnar alla åldrar och nivåer till våra orientalisk danskurser. Oavsett om du är nybörjare eller har tidigare erfarenhet, har vi något för dig.

 • Ungdomskurser: Våra ungdomskurser är utformade för att introducera unga dansare till orientalisk dans och kulturen bakom den.
 • Vuxenkurser: Våra vuxenkurser är mångsidiga och rymmer alla nivåer, från nybörjare till avancerade dansare. Det finns alltid möjlighet att utvecklas och utmana sig själv.

Deltagarnas berättelser om hur orientalisk dans har förändrat deras liv

Orientalisk dans har en djup påverkan på våra elever, och deras berättelser är en källa till inspiration.

 • Självupptäckt: Många har funnit en ny sida av sig själva genom dansen, en sida som är full av självförtroende och styrka.
 • Kontinuerlig utveckling: Våra elever utvecklas ständigt och blir skickligare och mer förtrollande i sina framträdanden.
 • En dansfamilj: Våra orientaliska danskurser skapar en stark gemenskap där vänskap och stöd blomstrar. Det är som en andra familj.

Orientalisk dans är en magisk och berikande resa. Oavsett din ålder eller tidigare erfarenhet ser vi fram emot att välkomna dig till våra inspirerande orientalisk dansklasser hos Gabrielas Balett & Dansskola.

Följ Din Danspassion med Gabrielas Balett & Dansskola

Gabrielas Balett & Dansskola i Vällingby erbjuder vi en mångfald av inspirerande danskurser för alla åldrar och nivåer. Från de allra yngsta i våra Barnbalett-kurser till de äldre i våra Senior balett-kurser; från det lekfulla i Dansmix till det uttrycksfulla i Jazz Contemporary; och från den exotiska världen av Orientalisk dans till den tidlösa skönheten i Klassisk balett – vi har något för alla.

Dans är en konstform som är öppen för alla, oavsett ålder eller tidigare erfarenhet. Det är aldrig för tidigt eller för sent att börja dansa. Våra kurser är utformade för att skapa en positiv och stödjande miljö där du kan utforska din passion och utveckla dina färdigheter.

Hur du kan komma igång och följa din passion för dans med oss

Om du känner att dans är något för dig eller ditt barn, tveka inte att kontakta oss och ta reda på mer om våra kurser. Besök vår kurssida för att utforska vårt utbud och hitta den kurs som passar bäst för dig.

Har du frågor eller behöver ytterligare information? Tveka inte att chatta direkt med oss genom vår  chattfunktion. Vi finns här för att guida och stödja dig på vägen till dansens underbara värld.

Så varför vänta? Ge dansen en chans och låt oss tillsammans utforska rörelsens magi hos Gabrielas Balett & Dansskola. Vi ser fram emot att dansa med dig!

Dela inlägget:

Relaterade artiklar

Så Hjälper Barnbaletten Ditt Barns
Uncategorized

Anmäl dig nu till HT 2024

Anmälan till Hösterminen 2024 är nu öppen. Den nya terminen börjar Fredag den 30 augusti. Glöm inte bort att återanmäla er/era barn

Läs mer »
Aktuellt

Vårföreställning VT2024

Den 19 maj är det dags för årets Vårföreställning. Varmt välkomna till årets höjdpunkt dansföreställning Midsommarnattsdröm. Plats: Spånga Folkan Adress:

Läs mer »
Steg för steg med oss: Anmäl dig till Gabriela's Balett & Dansskolas Nyhetsbrev!